Nezobrazuje se tu spousta obrázků. Blog jsem v minulosti provozoval přes službu blog.cz, která skončila. Všechny články i s obrázky jsem přesunul sem na blogger, později ale fotky najednou zmizely. Postupem času se budu snažit vše opravit.

úterý, června 29, 2021

Čtvrtfinále? Tenhle tým se mi líbí!



Plný stadion a skvělý výkon, byť s jistou dávkou štěstěny, ale to je fotbal. Kombinace, která v osmifinále evropského fotbalového šampionátu sebrala vítr z plachet Nizozemsku. Od začátku turnaje, ale vlastně už od určité fáze kvalifikace, se nemůžu zbavit pocitu, že tým, který se poslední dobou schází v barvách českého národního týmu, na to prostě má, na úspěch. Už postup do čtvrtfinále úspěchem je, a teď už se může stát všechno. Koukněte na Francii, na velkého favorita. Ta padla se Švýcarskem po snad až mimozemském fotbalovém představení, při kterém tepala srdce všech fotbalových příznivců. Nizozemci vyhráli svou skupinu, ale pak narazili na skvěle takticky připravený tým trenéra Šilhavého, na v životní formě hrající Holeše, Schicka, Součka, Vaclíka či Coufala atd. Nechci tu přihlížet na výkony hráčů individuálně, protože bych na něco určitě zapomněl, a to by nebylo fér. Řeknu to celé tak, že takhle pracuje TÝM, výborně poskládaný. Nemusíme mít fotbalisty hračičky, kteří nějakým způsobem vyčnívají, ale týmovost nahrazuje individuality a takhle se náš tým prezentuje. Po letech se na to prostě dobře kouká, nejsou to nějaké na zdařbůh nakopávané míče, každý ví co má hrát, má svou roli. Je to skvělá parta.

Do čtvrtfinále bych razil heslo, že vítězná sestava se nemění, takže i touto cestou prosím za všechny fanoušky českého týmu realizační tým, aby proti Dánsku poslal do boje tu sestavu, která nastoupila proti Nizozemsku. A ať už ten zápas dopadne jakkoliv, užijem si ho, užijí si jej hráči, kteří mají zlomové fáze turnaje za sebou. Dalo by se říci, že mají co do úspěchu splněno, ale ten hlad a chuť na to dojít co nejdál je teď ještě několikanásobně větší. Za poslední léta máme tým, který se mi prostě líbí. V sobotu prostě Dánsko porazíme, protože na to máme! Co víc napsat? :-) 

Žádné komentáře: